Metodický portál RVP.CZ prochází změnami. Více informací zde.
logo RVP.CZ
Přihlásit se



Zobrazit:
Celkový počet příspěvků: 3355

Česká kuchyně

Prezentace s výkladem základních pojmů české kuchyně – technologické postupy vybraných pokrmů české kuchyně.

Eva Pospíšilová, publikováno 3.3.2014 9:08, zhlédnuto 2198×, hodnocení: Hodnocení: 2

Studená kuchyně

Prezentace s výkladem základních pojmů – studená kuchyně. Vybrané technologické postupy pokrmů studené kuchyně.

Eva Pospíšilová, publikováno 3.3.2014 9:01, zhlédnuto 2617×, hodnocení: Hodnocení: 2

Zakládání inventáře na slavnostní tabuli

Prezentace z oblasti gastronomie, žáci se seznamují se zakládáním inventáře na slavnostní tabuli, pravidly pro správné zakládání dle menu.

Bc. Tomáš Kratina, publikováno 3.3.2014 8:56, zhlédnuto 2160×, hodnocení: Hodnocení: 2

Obsluha na lodích

Obsluha na lodích. Obsluha v dopravních prostředcích, práce na lodích, vnitrostátních a mezinárodních lodích.

Bc. Tomáš Kratina, publikováno 3.3.2014 8:54, zhlédnuto 1599×, hodnocení: Hodnocení: 1

Play-i jako hračka rozvíjející logické myšlení

Informace o projektu zavádějícího do výroby nové převratné hračky pro děti v podobě programovatelné dvojice robotů Bo a Yana, které rozvíjejí algoritmické myšlení hrou a sledují intelektuální vývoj od předškolního…

Karel Moldřík, publikováno 3.3.2014 0:00, zhlédnuto 5996×

Příběh statistiky

Představujeme malé historické kompendium, které je symbolickým připomenutím významných událostí v dějinách naší státní statistické služby.

Český statistický úřad, publikováno 27.2.2014 9:31, zhlédnuto 2449×

Podnikání XX – účtování na výsledkových účtech

Tento výukový materiál je určen pro žáky druhého ročníku nástavbového studia „Podnikání“, má za úkol přiblížit účtování na výsledkových účtech a jejich význam pro sestavení uzávěrky podniku a jeho…

Marie Hovorková, publikováno 27.2.2014 8:49, zhlédnuto 996×, hodnocení: Hodnocení: 2

Diety

Prezentace s výkladem základních pojmů – diety. Vybrané druhy diet a nevhodné potraviny.

Eva Pospíšilová, publikováno 27.2.2014 8:47, zhlédnuto 2052×, hodnocení: Hodnocení: 1

Aditiva v potravinách

Materiál je určen pro žáky učebního oboru kuchař-číšník. Žák se seznámí s tím, co jsou to aditiva, která se nachází v potravinách. Jak se dělí, jaké výhody jejich užívání má, ale i jaká rizika přináší.…

Ing Lydie Klementová, publikováno 27.2.2014 8:45, zhlédnuto 1567×, hodnocení: Hodnocení: 1

Zneužitelnost dat v mracích

Zamyšlení nad stavem ochrany soukromých online dat vytvářených uživateli cloudových služeb související s aférou Edwarda Snowdena vyvolané oznámením o úpravě politiky firmy Dropbox reflektující změnu ve vnímání této…

Bořivoj Brdička, publikováno 27.2.2014 0:00, zhlédnuto 5998×, 5 komentářů

1051 — 1060 z celkem 3355


         
Nejnovější příspěvky ve wiki Nejnovější diskuze Nejnovější blogy Nejnovější komentáře Nejnovější digifolia
17.6.2021 15:15
Dobrý den, paní Jano! Díky za dotaz. Věřím, že doufáte v odpověď a možná se vám…
18.6.2021 9:57
Konference, webinář končí a vy si na kraj papíru a do svého diáře píšete pár poznámek…
14.6.2021 20:56
Dobrý den, obracím se na Vás s takovou prosbou ohledně úloh v matematice. Mám dceru, která…
31.5.2021 10:23
Skupina PPUČ
11. května 2021 se konalo jarní společenství praxe Člověk a příroda. V tomto ohlédnutí…
17.6.2021 15:08
Paní Karlo, diskuzní fórum slouží ke sdílení zkušeností a informací mezi uživateli.…
3.6.2021 15:14
Fyzika je pro žáky nuda? A co horská dráha nebo vesmírná raketa? Věda je všude kolem nás…
9.6.2021 16:35
Upozorňuji zájemce o téma Počasí (Weather Systems) na edukační zpracování od BBC, v…
31.5.2021 9:47
Skupina PPUČ
13. května 2021 jste se s námi zůčatnili společenství praxe Informatiky. V tomto článků…
17.6.2021 14:57
Dobrý den pane Hawigere, protože jste stejný dotaz položil i v Konzultačním centru NÚV,…
3.6.2021 9:28
Podívejte se na výběr nejnovějších/n ej za jímavějších příspěvků Metodického portálu…
29.5.2021 8:53
Dobrý den, hezky vyjádřená potřeba utváření kvalitních mezilidských vztahů. Rád bych…
28.5.2021 9:22
Skupina PPUČ
6. 5. 2021 jste měli možnost se k nám přidat na jarním společenství praxe 1. stupně ZŠ.…