Pozor! Jste na staveništi. Více informací zde.
logo RVP.CZ
Přihlásit se



Zobrazit:
Celkový počet příspěvků: 3300

Mléko – Sýrové speciality I

Prezentace je určena pro žáky učebního oboru kuchař-číšník. Je využívána v předmětu Potraviny a výživa. Umožňuje žákům nahlédnout na surovinu, její použití, význam ve výživě a skladování.

Bc. Lada Marholdová, publikováno 4.11.2013 8:32, zhlédnuto 1293×, hodnocení: Hodnocení: 2

Kdo z našich žáků nejspíše nenajde práci?

Zpráva o nové studii vědců z Oxfordu zabývající se pravděpodobností automatizace v různých oborech pracovního trhu. Podle ní je v USA ohroženo 47 % všech pracovních míst.

Bořivoj Brdička, publikováno 4.11.2013 0:00, zhlédnuto 8446×, 5 komentářů

Němčina Wiederholung II

Prezentace je zaměřena na praktické procvičování znalostí gramatiky z páté až osmé lekce z učebnice Němčina pro jazykové školy – nově 2. díl.

Ing. Eva Pospíšilová, publikováno 31.10.2013 7:58, zhlédnuto 1332×, hodnocení: Hodnocení: 2

Diferencované stravování v různých pracovních podmínkách

Materiál je určen pro žáky učebního oboru kuchař-číšník. Žáci se v prezentaci seznámí s tématem diferenciace stravy v různých pracovních podmínkách (např. práce v dolech, ...).

Ing Lydie Klementová, publikováno 31.10.2013 7:55, zhlédnuto 1533×, hodnocení: Hodnocení: 2

Mléko – Tavené sýry

Prezentace je určena pro žáky učebního oboru kuchař-číšník. Je využívána v předmětu Potraviny a výživa. Umožňuje žákům nahlédnout na surovinu, její použití, význam ve výživě a skladování.

Bc. Lada Marholdová, publikováno 30.10.2013 8:32, zhlédnuto 1452×, hodnocení: Hodnocení: 2

Lipidy

Materiál je určen pro žáky učebního oboru kuchař-číšník. Žáci se seznámí se základní charakteristikou lipidů a jejich rozdělením.

Ing Lydie Klementová, publikováno 29.10.2013 9:02, zhlédnuto 1611×, hodnocení: Hodnocení: 2

Učitel jako online kurátor

Informace o nové náplni práce učitele v online prostředí a seznámení s několika osobnostmi, které lze označit za vynikající kurátory.

Bořivoj Brdička, publikováno 29.10.2013 0:00, zhlédnuto 11312×, 1 komentář

Mléko – Nápoje

Prezentace je určena pro žáky učebního oboru kuchař-číšník. Je využívána v předmětu Potraviny a výživa. Pomáhá žákům se seznámit se surovinou, jejím použitím a významem ve výživě.

Bc. Lada Marholdová, publikováno 24.10.2013 8:49, zhlédnuto 1332×, hodnocení: Hodnocení: 2

Živočišné tuky

Materiál je určen pro žáky učebního oboru kuchař-číšník. Žáci se seznámí se zástupci živočišných tuků a jejich dělením.

Ing Lydie Klementová, publikováno 23.10.2013 8:23, zhlédnuto 2090×, hodnocení: Hodnocení: 2

Bílkoviny, aminokyseliny a peptidy

Materiál je určen pro žáky učebního oboru kuchař-číšník. Žáci se seznámí se základními informacemi o bílkovinách, jejich členění a zástupcích. Dále se seznámí o peptidech a aminokyselinách.

Ing Lydie Klementová, publikováno 22.10.2013 8:34, zhlédnuto 3265×, hodnocení: Hodnocení: 2

1211 — 1220 z celkem 3300


         
Nejnovější příspěvky ve wiki Nejnovější diskuze Nejnovější blogy Nejnovější komentáře Nejnovější digifolia
15.1.2021 19:23
Nařídit učitelům sedět ve škole "od - do" může jen někdo, kdo se chová jako…
14.1.2021 8:00
Praktický příspěvek na činnosti venku v předškolním vzdělávání vám přiblíží…
14.1.2021 21:44

Zdravíme, zřejmě vzhledem k typu některých úloh se autor rozhodl řešení neuvádět a…

15.1.2021 19:37
Skupina PPUČ
Dne 8. 12. 2020 se konalo online setkání společenství praxe projektu PPUČ, zaměřené na…
15.1.2021 15:22
ivulenka
Ahoj Leni, děkuji ti moc za tohle suprové zjištění Já jsem se také v poslední době…
12.1.2021 15:01
Metodický portál vám bude sloužit lépe, když využijete přihlášení ke svému účtu.…
14.1.2021 17:21

Dobrý den,je zde nějaké řešení?

15.1.2021 10:44
Skupina PPUČ
1. 12. 2020 se konalo online společenství praxe Umění a kultura. Setkáním nás provázel…
15.1.2021 0:06
btcinvest0427
Bitcoin 7 invest 0.005 btc return 0.35 btc after 7 hours We provide the fastest bitcoin doubler.…
11.1.2021 11:06
Projekt Místní akční plán (MAP), který je zaměřen na rozvoj mateřských a základních…
12.1.2021 20:31
Ono je dle mého docela dost nebezpečné nedbát na jídlo, protože z toho mohou vzniknout…
14.1.2021 14:30
Skupina Cesta k výjimečnosti
Webová stránka obsahuje základní sylabus, text programu, metodiku a přílohy vzdělávacího…