Metodický portál RVP.CZ prochází změnami. Více informací zde.
logo RVP.CZ
Přihlásit se



Zobrazit:
Celkový počet příspěvků: 3367

Diferencované stravování v různých pracovních podmínkách

Materiál je určen pro žáky učebního oboru kuchař-číšník. Žáci se v prezentaci seznámí s tématem diferenciace stravy v různých pracovních podmínkách (např. práce v dolech, ...).

Ing Lydie Klementová, publikováno 31.10.2013 7:55, zhlédnuto 1628×, hodnocení: Hodnocení: 2

Mléko – Tavené sýry

Prezentace je určena pro žáky učebního oboru kuchař-číšník. Je využívána v předmětu Potraviny a výživa. Umožňuje žákům nahlédnout na surovinu, její použití, význam ve výživě a skladování.

Bc. Lada Marholdová, publikováno 30.10.2013 8:32, zhlédnuto 1543×, hodnocení: Hodnocení: 2

Lipidy

Materiál je určen pro žáky učebního oboru kuchař-číšník. Žáci se seznámí se základní charakteristikou lipidů a jejich rozdělením.

Ing Lydie Klementová, publikováno 29.10.2013 9:02, zhlédnuto 1724×, hodnocení: Hodnocení: 2

Učitel jako online kurátor

Informace o nové náplni práce učitele v online prostředí a seznámení s několika osobnostmi, které lze označit za vynikající kurátory.

Bořivoj Brdička, publikováno 29.10.2013 0:00, zhlédnuto 12491×, 1 komentář

Mléko – Nápoje

Prezentace je určena pro žáky učebního oboru kuchař-číšník. Je využívána v předmětu Potraviny a výživa. Pomáhá žákům se seznámit se surovinou, jejím použitím a významem ve výživě.

Bc. Lada Marholdová, publikováno 24.10.2013 8:49, zhlédnuto 1415×, hodnocení: Hodnocení: 2

Živočišné tuky

Materiál je určen pro žáky učebního oboru kuchař-číšník. Žáci se seznámí se zástupci živočišných tuků a jejich dělením.

Ing Lydie Klementová, publikováno 23.10.2013 8:23, zhlédnuto 2260×, hodnocení: Hodnocení: 2

Bílkoviny, aminokyseliny a peptidy

Materiál je určen pro žáky učebního oboru kuchař-číšník. Žáci se seznámí se základními informacemi o bílkovinách, jejich členění a zástupcích. Dále se seznámí o peptidech a aminokyselinách.

Ing Lydie Klementová, publikováno 22.10.2013 8:34, zhlédnuto 3573×, hodnocení: Hodnocení: 2

Instalatér TM XIX – Plamenové svařování

Materiál je určen pro žáky učebního oboru instalatér. Jsou zde shrnuty podklady znalostí pro plamenové svařování. Prezentace se zabývá výrobou a použitím acetylenu, kyslíku, složením acetylenových lahví, bezpečnostními…

Ing Marcela Koubová, Pavel Šmíd, publikováno 22.10.2013 8:31, zhlédnuto 1729×, hodnocení: Hodnocení: 3

Diferencované stravování

Materiál je určen pro žáky učebního oboru kuchař-číšník. Žák se seznámí s tím, co je diferenciace stravy a dozví se, jak je strava diferenciována podle věku od novorozence po mladistvé.

Ing Lydie Klementová, publikováno 21.10.2013 9:16, zhlédnuto 3068×, hodnocení: Hodnocení: 2

No Need To Study

Zamyšlení nad službou nabízející na komerční bázi vytvoření práce, vykonání online testu či přímo kompletní účast v celém online kurzu za toho, kdo si zaplatí.

Bořivoj Brdička, publikováno 21.10.2013 0:00, zhlédnuto 5637×

1281 — 1290 z celkem 3367


         
Nejnovější příspěvky ve wiki Nejnovější diskuze Nejnovější blogy Nejnovější komentáře Nejnovější digifolia
23.7.2021 10:46
Yannis
Ahoj, Moji studenti byli infikováni (14 studentů z 18). Tak jsem se o ně bál. Online lekce…
15.7.2021 16:38
Jak mohou spolupracovat učitelé hudební výchovy a informatiky? Jaké digitální kompetence…
21.7.2021 8:13
Vyrážíme často s přáteli na túry po celé ČR. Ne vždy spoléháme na to, že si budeme…
12.7.2021 20:11
V příloze pdf najdete metodický postup + přílohy, jak realizovat toto téma, Toto téma je…
14.7.2021 12:11
silvie113@seznam.cz
Dobrý den, my to ve škole bohužel s kolegyněmi také museli nedávno řešit a zejména v…
14.7.2021 17:57
V kontextu uvedených vzdělávacích modulů jsou v rámci projektu APIV A, a ve spolupráci…
20.7.2021 11:34
Otázka posluchače: Najdu někde přehledný soupis technik formativního hodnocení?…
12.7.2021 20:10
Projekt Programy pro školy – ROZVOJ KOMPETENCÍ PRO DEMOKRATICKOU KULTURU   Operační…
3.7.2021 13:18
Petra
Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou o pomoc. Od nového školního roku se stanu…
13.7.2021 17:20
V rámci systémového projektu APIV A vznikají také 3 výcvikové vzdělávací moduly…
10.7.2021 22:56
Na tý škole... um, parodii na školu je vás škoda.
12.7.2021 10:44
V příloze pdf najdete metodický postup + přílohy, jak realizovat toto téma. Toto téma je…